Styrkerne er vejen til den bedste udgave af dig selv

Styrkerne er vejen til den bedste udgave af dig selv
DKK 0,00 DKK 0,00 ekskl. moms
Tilføjer til kurven

Efteruddannelseskursus for døve tegnsprogstalende, der arbejder inden for det socialpædagogiske område samt tilknyttede områder.

Styrkerne udspringer af forskning inden for den gren af psykologien ved navn: Positive Psykologi.

Styrkerne er 24 karakteregenskaber, også kaldet VIA-styrkerne (Values in Action), som vi alle besidder. Vi har alle fem topstyrker, som er dem, vi oftest har i spil og som vi har nemmest ved at bruge. Når vi bruger vores topstyrker, oplever vi trivsel, motivation og autensitet. Netop brugen af styrkerne er en effektiv løftestang, som vi kan anvende i forbindelse med læring, opbygning af
robusthed, udvikling af hyppigere brug af flere af vores styrker og meget mere.

Gennem Styrkerne opnår vi et fælles ressourcesprog, som vi erfaringsmæssigt ved, at særligt børn og unge med særlige forudsætninger - ressourcesvag baggrund, følelsesskader, handicap, diagnoser eller børn med skoleforløb med mange nederlag - reagerer positivt på, og et sprog der understøtter den ressourcebaserede pædagogiske tilgang, menneskesyn, udvikling af Growht
mindset gennem feedback m.m. Styrkerne er for ALLE børn, unge og voksne.

Samtidig fungerer styrkearbejdet således i fællesskabet, at synliggørelsen og den gensidige anerkendelse af hinandens styrker, skaber tolerance, der er den vigtigste nøgle til de mobbefri fællesskaber.

Styrkerne anvendes i mange områder, men er særlig udbredt i den pædagogiske verden og i arbejdet med børn og unge, f.eks. i skole, ungdomsuddannelse, projekter med kriminalitetstruede unge, etc..