Vil I være pionerskole inden for Mental Sundhed?

Projekt skoletrivsel

Vi søger skoler som vil deltage i et fondsfinansieret forskningsprojekt, der vil fremme trivsel og læring blandt eleverne.

De danske folkeskoleelever er underlagt et større mentalt press og skal præstere mere end nogensinde før, derfor er den Mentale Sundhed højaktuel.

Styrkeakademiet har udviklet et skoleforløb,  der kan skabe helt unikke resultater for jeres elever og sætte positive spor i resten af deres liv. Vi søger skoler, der vil medvirke i at udforske mulighederne med en defineret trivselsplan, et curriculum for Mental Sundhed og en systemisk tilgang til trivselsarbejdet i skolen.

Curriculum for Mental Sundhed skal implementeres fra efteråret 2017 og frem til foråret 2021, hvor det skal sikres, at ledelsen, alle lærere samt pædagoger modtager opkvalificerende efteruddannelse. Vi tilgår arbejdet med Mental Sundhed fra et positiv psykologisk ressourcebaseret perspektiv, der understøtter det paradigmeskifte, der ligger i at gå fra at italesætte børn og unge ud fra et mangelsyn til at italesætte børn og unge i et ressourcesyn med udgangspunkt i de personlige styrker.

Inspiration fra Australien
Med inspiration fra den kendte og succesfulde australske skole Geelong Grammar School, ønsker vi at implementere ressourceperspektivet blandt alle skolens ansatte og faggrupper, for herved at skabe en fælleskultur på skolen, der fremmer trivsel for alle såvel som samarbejdet mellem skolens faggrupper. Vi ved fra meget forskning, at glade børn lærer bedst (Chapman, 1988), (Guay, 2003), (Harter, 1982), men hvordan påvirker dette systemiske arbejde med trivslen børnenes akademiske præstationer? Hvordan påvirker det de unges robusthed og evne til at vælge en ungdomsuddannelse og gennemføre den? Hvilken indflydelse vil det få for disse børn og unges senere liv? Derfor er det afgørende, at projektet følges fra et forskningsmæssigt perspektiv, således, at vi for første gang i Danmark kan følge og måle på effekten af en fælles tilrettelagt indsats for den Mentale Sundhed.

Kom i gang nu
Projektet implementerer forskningsbaserede materialer og undervisningsprogrammer på alle skolens klassetrin fra 0.-10. Klasse, efteruddannelse af lærere og pædagoger, initiativer til at inddrage forældreressourcen i trivselsarbejdet og følgeforskning over tre skoleår på de involverede skoler for at sikre kvaliteten af implementeringen og sikre, at implementeringen kan fortsætte som et selvstændigt bæredygtigt projekt. Alle materialer såvel som læretræning søges gennemført med fondsfinansiering.

Er I interesserede i at høre mere om at udvikle jeres skole og samtidig være foregangsskole for resten af den danske folkeskole, så kontakt:

Pædagogisk Leder Louise Tidmand på telefon 28 70 79 20 eller louise@glaedeogborn.dk