Gå til varekurven

Få styrkerne i spil i den pædagogiske praksis 2.0

Få styrkerne i spil i den pædagogiske praksis 2.0
DKK 0,00 DKK 0,00 ekskl. moms
Tilføjer til kurven

Kompetenceudvikling baseret på forskningsdokumenterede metoder og styrkebaserede materialer med fokus på inklusion og elevinddragelse.

Vi tilbyder et kompetenceforløb, der tager udgangspunkt i styrker; lærernes styrker, børnenes styrker og de unges styrker. Men hvad er styrker? Styrker er noget, der styrker os. Så enkelt kan det siges. Når vi bruger vores styrker, kan vi mærke, at vi får energi, og at vi har det godt – som en fisk i vandet, kan man fristes til at sige. Styrker er personlige ressourcer, som vi alle besidder, og når vi får kendskab til vores styrker, giver det os et indblik i de unikke kendetegn, der udgør os, når vi har det allerbedst. Vi bliver den bedste udgave af os selv!

Styrkerne og dialogen omkring disse giver os mulighed for at udvikle mere selvværd og selvtillid, så vi føler os stærkere og mere kraftfulde indeni. Dette kan udvikle vores robusthed til at klare de udfordringer, vi møder. For i styrkerne ligger der gemt et udviklings- og vækstpotentiale. Det betyder, at hvis vi finder, italesætter og udvikler vores styrker, kan vi bl.a. forvente en større følelse af autencitet, samt mere energi og engagement i de ting, vi laver. Styrkearbejdet skaber derfor en optimal basis for elevinddragelse og arbejdet med entreprenørskab i undervisningen.

Vi ønsker med dette kompetenceforløb at sætte fokus på børn og unges styrker og potentialer og at bidrage til de pædagogiske institutioners identitetsudviklende opgave.

Styrkerne er relevante i bl.a. specialområdet og anvendes f.eks. ifht. diagnosticerede unges vej til arbejdsmarkedet, men også velegnet til udsatte unge, f.eks. STU, specialbørn, følelsesskadede og anbragte børn, etc..

Lotte Iversen, SFO-leder, Hørsholm Skole: "Nu har jeg fået spurgt mange direkte om i fredags, alle jeg har talt med er helt ”høje” over kurset i fredags. De 24 styrker har virkeligt fået deres gang på jord i indskolingen her på skolen. Endnu engang bliver man bekræftet i nødvendigheden af, at lærer og pædagoger får fælles afsæt."

d. 19. april 2017 kl. 19.00 følger TV2 Nyhederne op på deres reportage om stress blandt skoleelever. Du kan se et indslag om Hugo fra UngdomsCenter Vejle, der har opnået store fremskridt med Styrkeakademiets styrkematerialer. Se indslaget på tv2.dk hér ...

Agenda:

Workshop og formidling med kursusmapper, inkl. et sæt styrkekort:

- hvad er styrkerne og de trivselsfremmende faktorer?
- styrkeinterviews
- styrkespotting
- find-forstå-forankre; lær at finde dine egne og elevernes styrker og forankre dem i din undervisning og i elevernes læring
- styrkebaseret perspektiv på faglige og sociale mål
- growth-mindset