Gå til varekurven

Skoleliv: Jeg er så træt af at høre om trivsel

Pia Henriksen

Lærer Pia Henriksen skriver et debatindlæg i Skoleliv:

"Der er et overdrevent fokus på trivselsbegrebet. Alle kan blive enige om, at børn skal trives, og det er nok forklaringen på den manglende kritik af selve trivselsfænomenet."

Pia pointerer bl.a.: "I sidste ende handler trivselsagendaen om, at barnet skal fungere, så det kan præstere bedre i test, og begrebet knytter sig til læringsoptimering på en usund måde." og fortsætter: "Det er en myte, at vejen til trivsel skulle gå gennem indsatser, der har trivsel som mål i sig selv. Den type projekter har sjældent effekt. Til gengæld bør der være tid til og kvalitet i skolens kerneopgave."

Og Pia afslutter med at komme med sine anbefalinger for at skabe bedre elevtrivsel: "Der skal skrues ned for de skolepolitiske ambitioner, så elever, forældre og lærere får mulighed for at indrette en hverdag i børnehøjde. Der skal være ordentlige tilbud til elever med særlige behov og mindre individualisering.

Skolen skal stoppe med at lære børn, at de altid er centrum for forbedring og i stedet skabe kreative åndehuller, stærke fællesskaber og god, faglig undervisning."

Læs hele indlægget hér ...