Kalender - Kompetenceforløb og efteruddannelse

Få styrkerne i spil i den pædagogiske praksis

Få styrkerne i spil i den pædagogiske praksis
DKK 0,00 DKK 0,00 ekskl. moms
Tilføjer til kurven

Kompetenceudvikling baseret på forskningsdokumenterede metoder og styrkebaserede materialer med fokus på inklusion og elevinddragelse.

Vi tilbyder et kompetenceforløb, der tager udgangspunkt i styrker; lærernes styrker, børnenes styrker og de unges styrker. Men hvad er styrker? Styrker er noget, der styrker os. Så enkelt kan det siges. Når vi bruger vores styrker, kan vi mærke, at vi får energi, og at vi har det godt – som en fisk i vandet, kan man fristes til at sige. Styrker er personlige ressourcer, som vi alle besidder, og når vi får kendskab til vores styrker, giver det os et indblik i de unikke kendetegn, der udgør os, når vi har det allerbedst. Vi bliver den bedste udgave af os selv!

Styrkerne og dialogen omkring disse giver os mulighed for at udvikle mere selvværd og selvtillid, så vi føler os stærkere og mere kraftfulde indeni. Dette kan udvikle vores robusthed til at klare de udfordringer, vi møder. For i styrkerne ligger der gemt et udviklings- og vækstpotentiale. Det betyder, at hvis vi finder, italesætter og udvikler vores styrker, kan vi bl.a. forvente en større følelse af autencitet, samt mere energi og engagement i de ting, vi laver. Styrkearbejdet skaber derfor en optimal basis for elevinddragelse og arbejdet med entreprenørskab i undervisningen.

Vi ønsker med dette kompetenceforløb at sætte fokus på børn og unges styrker og potentialer og at bidrage til de pædagogiske institutioners identitetsudviklende opgave.

Styrkerne er relevante i bl.a. specialområdet og anvendes f.eks. ifht. diagnosticerede unges vej til arbejdsmarkedet, men også velegnet til udsatte unge, f.eks. anbragte børn.

d. 19. april 2017 kl. 19.00 følger TV2 Nyhederne op på deres reportage om stress blandt skoleelever. Du kan se et indslag om Hugo fra UngdomsCenter Vejle, der har opnået store fremskridt med Styrkeakademiets livsduelighedsmateriale LIVSPARAT. Se indslaget på tv2.dk hér ...

Agenda:

Workshop og formidling med kursusmapper, inkl. et sæt styrkekort:

- hvad er styrkerne og de trivselsfremmende faktorer?
- styrkeinterviews
- styrkespotting
- find-forstå-forankre; lær at finde dine egne og elevernes styrker og forankre dem i din undervisning og i elevernes læring
- styrkebaseret perspektiv på faglige og sociale mål
- growth-mindset

Varighed: 6 timer inkl. pause.

Underviser: Louise Tidmand

Pris for lukkede kurser: 15.000 ekskl. moms og transportomkostninger (Statens takster+udgifter til færge og bro)

Kurset gennemføres ved 10 tilmeldte.

For lukkede kurser:

Kurset er numereret til 30 deltagere. Yderligere deltagere koster kr. 2.000/deltager.

For åbne kurser:

Der er mulighed for at supplere med en materialepakke med:

- 1x Min Styrkebog, undervisningsvejledning inkl. A4-styrkekort og A1 Styrkeplakat

- 25x Min Styrkebog, elevbog

- 6xStyrkespil (~24 elever)

Til ialt kr. 4.490 (10 % rabat), således, at når du returnerer fra kurset, har du konkrete materialer til at gå igang med styrkearbejdet.